Keresés
  • Sheniell - Petrovics Kata

kép-esség

Frissítve: 2019. feb 20.

A kódfestésről, képekről, kártyákról röviden


Speciális képeket festek, nevezhetjük ezeket a képeket szimbólum-, vagy művészetterápia eszközeinek. Terápia, mert a képek lényege nem az hogy szépséget/harmóniát sugaljanak, hanem az, hogy segítsék a tudatosodást, belső munkát.

Két pillére van, egyik a Belső Forrás kártya, ez egy önismereti kártya, célja, hogy általános szimbólumain keresztül a belső tudattalan tartalmakat a felszínre hozza és tudatossá tegye. Érezzük az érzéseinket, tudomásunk legyen a gondolatainkról. Furának hangozhat ez, de talán mégsem az, a világ amiben élünk kifelé él, menekül a belső tartalmaktól, egész gyerekkorunktól azt tanuljuk hogyan viselkedjünk, hogyan feleljünk meg a külső elvárásoknak, ezért leggyakrabban a tudatalattiba száműzzük azokat az érzéseinket, gondolatainkat amik nem eu konformosak*- haragunkat, félelmeinket, vágyainkat. Csakhogy mindaz amit elfojtunk, megtagadunk magunkban nem tűnik el, viszont óriási hatást gyakorol életünkre: a háttérből irányítják tetteinket. A kártya nem boncolja a múltat, nem feszegeti mit miért tettünk, csak összeköt bölcs énünkkel, amelyik mindig tudja mi a helyes válasz az itt és mostban. Példakérdés húzás előtt: Mi a legjobb hozzáállás részemről, hogy megoldjam ezt a helyzetet?


Kódfestés- személyes kép


A másik pillér a Személyes Kép, ilyen portrét egyéni konzultáció után festek. Amíg a Belső Forrás kártya a kollektív, mindenkit érintő, napi szintű témákat veszi elő, addig a személyes kép már egy nagyon egyéni szinten nézi a tudattalanban tárolt információkat, ott zajló folyamatokat. A Személyes Portré azoknak való, akik az önismereti úton már járnak egy ideje. Nem azért, mert ők előrébb tartanak mint mások, hanem azért, mert ők már "kész szembesülők", nem ijednek meg, ha meglátják sötétebb oldalukat, hiszen tudják -ahol van árnyék ott van fény is - gyakran nem is kicsi- óriási tehetségek, képességek bújnak meg a mélyben, amik csak arra várnak, hogy gazdájuk a felszínre hozza őket és használja őket mind a maga, mind a világ javára.

(*az eu konformos kifejezést Paksi Zolinál hallottam, azóta is tetszik)


29 megtekintés0 hozzászólás

© 2021 by Sheniell