Keresés
  • Sheniell - Petrovics Kata

Mi a Kódfestés

Frissítve: 2019. feb 4.

A kódfestés lényege, hogy a festő ráhangolódik egy adott személyre és vászonra veti a benyomásait.


Számos kódfestő létezik, nem vagyok úttörő a szakmában. Hallottam másokról akik ugyanilyen „technikával” festenek mint én. Itt Magyarországon van aki színfoltokat fest, van aki pozitív témájú képeket. Az irodalma talán azért rövid vagy hiányos az „iparágnak”, mert aki műveli festi, és nem ír róla.


Nehéz szavakba önteni mi is ez, mert az írás, mint olyan egy mentális folyamat, elemző elme kell hozzá - fogalmakat sorba rendező logika, ami a kódfestés esetében szinte lehetetlen, hiszen a folyamat ami a festés előtt vagy közben történik nem a tudatos csatornákon keresztül zajlik. Semmi logika nincs benne, hogyan lehet egy másik személy belső világára ráhangolódni és megfesteni azt.


Aki itt van az oldalon, még nem hallott tőlem olyan szavakat, hogy tisztánérzékelés vagy tisztánlátás, leginkább azért, mert ezek a kifejezések ma misztikus homályba burkolják azt, ami nem is annyira misztikus. Sokkal inkább a szokatlan jelző illik erre a tevékenységre, ami a tudat mérhetetlen tárházába, folyamataiba és útvesztőibe vezet. A festő pont úgy kapcsolódik a mindent és mindenkit körülvevő láthatatlan világhoz, mint egy zeneszerző, aki csodálatos dallamokat képes hangjegyek formájában lejegyezni, vagy mint egy tudós, aki rájön egy matematikai képlet megoldására. Biztos lehet benne mindenki, hogy meglátásaikat nem akkor szerzik mikor "fejjel" próbálnak egy megoldást megtalálni, hanem amikor kapcsolódnak ahhoz a dimenzióhoz, ami túlmutat kézzel fogható világunk határain. Vegyük ide Newton fejére eső almáját, vagy Einstein elméleteit, amik akkor jutottak eszébe, amikor elképzelte hogy fénysebességgel motorozik a világűr végelláthatatlan sztrádáján (ez persze lehet mese, mindazonáltal kreatív és zseniális elképzelései biztos hogy nem hétköznapi gondolkodás eredménye). Ezek az általános és elfogadott megnyilvánulási formái a transzcendens világnak, senki nem néz mögé, vajon egyes emberek hogyan képesek olyasmire ami józan paraszti ésszel nem magyarázható.


A kódfestést olyan terápiákhoz tudnám hasonlítani, mint a kineziológia vagy a Bach virágterápia, hiszen ezek az eszközök szintén megkerülve a logikus, gondolkodó elmét közvetlenül találnak utat a lélek felé vagy nevezzük belső én felé, csak ott a csatorna maga az emberi test. A kódfestésnél az átvivő eszközt a szimbólumok jelentik, aminek jelrendszere a tudatalatti anyanyelve.

36 megtekintés0 hozzászólás

© 2021 by Sheniell