top of page

Mi a Kódfestés

Frissítve: 2022. szept. 8.

A kódfestés lényege, hogy a festő ráhangolódik egy adott személyre és vászonra veti a benyomásait, nem azt amit lát, hanem amit érez, érzékel.


Számos kódfestő létezik, nem vagyok úttörő a szakmában. Hallottam másokról akik ugyanilyen „technikával” festenek mint én.

Itt Magyarországon van aki színfoltokat fest, van aki pozitív témájú képeket. Az irodalma talán azért rövid vagy hiányos az iparágnak, mert aki műveli festi, és nem ír róla.


Nehéz szavakba önteni mi is ez, mert az írás, mint olyan egy mentális folyamat, elemző elme kell hozzá, logika, ami a kódfestés esetében szinte lehetetlen, hiszen ami a festés előtt vagy közben történik nem a tudatos csatornákon keresztül zajlik.


Olyan a folyamat mint egy meditáció, egy megváltozott tudatállapot- és az abban történő cselekvés. Egy táncos, egy zenész azt hiszem ugyanezt a tudatállapotot éri el, amikor megszűnik gondolkodni, és engedi hogy valami más vezesse, ugyanezzel a módszerrel ír egy író, gondolkodik egy tudós, amikor egy ötlet vagy felfedezés kipattan a fejéből.

Valójában mindenki képes elérni ezeket a "tiszta pillanatokat", legfeljebb nem veszi észre hogy épp átéli, nem tudatos rá.


Tiszta pillanat. Elme nélkül.


Ki tudja pontosan hogy működik a tisztánérzékelés vagy tisztánlátás? Amikor festek, mindig azt érzem ilyenkor kopog be a Másik sík erre a fizikai valóságra. Egy másik dimenzió ajtaja kinyílik, bepillantást engedve a valódi realitásokba.

Ha meg lehetne magyarázni racionálisan, akkor elveszítené a jelentését. Ha nem lenne paradoxon, nem lenne Igaz.


Ami bizonyos- vannak szabályok amik meggörbíthetőkké válnak, amikor a fizikai világ kapcsolódik a magasabbrendű, univerzumot átható valósághoz.


A kódfestés egy módszer ennek a tudatállapotnak az elérésére. Ahogy a neve is jelzi, kódokat-információkat képes megjeleníteni. Az így készült képek segítenek bepillantani a fátyol mögé. A kódfestésnél a csatorna a vizualitás, az átvivő eszközt pedig a szimbólumok jelentik, ez a jelrendszer pedig a tudatalatti anyanyelve.


Az információ képi formában való átadása kulcs ahhoz, hogy megkerülve a logikus elmét, az információ közvetlen utat találjon a lélek felé.

77 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page