top of page

Mi a Kódfestés

Frissítve: jún. 22.

A kódfestés lényege, hogy a festő ráhangolódik egy adott személyre és vászonra veti a benyomásait, nem azt amit lát, hanem amit érez, érzékel.


Számos kódfestő létezik, nem vagyok úttörő a szakmában. Hallottam másokról akik ugyanilyen „technikával” festenek mint én. Bár olyannal nem találkoztam még, aki úgy festene mint én.


Itt Magyarországon van aki színfoltokat fest, van aki pozitív témájú képeket. Az irodalma talán azért rövid vagy hiányos az iparágnak, mert aki műveli festi, és nem ír róla. Egy megváltozott tudatállapotot nehéz leírni, de olyan a folyamat mint egy meditáció, és az abban történő cselekvés. Egy táncos, egy zenész vagy egy matematikus azt hiszem ugyanezt a tudatállapotot éri el, amikor megszűnik gondolkodni, és engedi hogy valami más vezesse.


Van az egészben valami paradoxon, és talán pont emiatt igaz.

Az bizonyos- vannak szabályok amik meggörbíthetőkké válnak, amikor a fizikai világ összekapcsolódik a magasabbrendű, univerzumot átható valósággal. A kódfestés egy módszer a kreatív eszközök ilyen fajta felhasználására. Ahogy a neve is jelzi, kódokat-információkat képes megjeleníteni.

A kódfestésnél a csatorna maga a vizualitás. Így érkezik és így kerül továbbításra az információ, megkerülve a logikus elmét, közvetlen utat talál befelé, a lélek felé. Az átvivő eszközt a szimbólumok jelentik, ez a jelrendszer a tudatalatti anyanyelve.


89 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page