top of page

Mi a Kódfestés

Frissítve: 2023. nov. 17.

A kódfestés- betekintés az emberi lélek rejtelmeibe. Információk vétele és átadása vizuálisan. A lényege, hogy a festő ráhangolódik egy adott személyre és vászonra veti a benyomásait. Nem azt amit lát, hanem amit érzékel, érez.


Számos kódfestő létezik, nem vagyok egyetlen a szakmában. Hallottam másokról akik hasonló „technikával” festenek (itt Magyarországon van aki színfoltokat fest, van aki pozitív témájú képeket.) Bár olyannal nem találkoztam még, aki szétválaszthatóan, specifikusan foglalkozna témákkal - Sorsfeladat, Belső gyermek, Párkapcsolat, Jövő - mint én.


Az irodalma talán azért rövid vagy hiányos az iparágnak, mert aki műveli festi, és nem ír róla.

Ami biztos, ez nem művészet, és nem is egy művészeti ág, sokkal inkább a sámánizmushoz és annak gyökereihez kapcsolódik. Jellemzője a megváltozott tudatállapot és az abban történő cselekvés. Azt gondolom egy táncos, egy zenész vagy egy matematikus ugyanezt a tudatállapotot éri el, amikor megszűnik gondolkodni, és engedi hogy valami más- önmagánál több- vezesse.


Belelátni a láthatatlanba- kívülről látni azt az utat, amit a lélek önmaga számára választ - van az egészben valami paradoxon, és talán pont emiatt igaz.

Vannak szabályok amik meggörbíthetőkké válnak, amikor a fizikai világ összekapcsolódik a magasabbrendű valósággal. A kódfestés a híd ehhez, ahol a csatorna maga a vizualitás. Így megkerülve a logikus elmét, közvetlenül talál utat a lélek felé, a szimbólumok pedig az eszköz ehhez- az a jelrendszer, ami a tudatalatti anyanyelve.


Akinek készül képe, ott felgyorsulhat a fejlődési folyamat, gördülékenyebbé válhatnak folyamatok, mert kisebb az "ellenállás", kevesebb a kétség, vagy csak jobban rálát "mit kér tőle a lélek".

Anélkül hogy beszélne, beszélnie kellene róla, elkezd egymással a "kint és a bent" kommunikálni.


107 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page