Mi a Kódfestés

Frissítve: 2021. jún. 17.

A kódfestés lényege, hogy a festő ráhangolódik egy adott személyre és vászonra veti a benyomásait, nem azt amit lát, hanem amit érez, érzékel.


Számos kódfestő létezik, nem vagyok úttörő a szakmában. Hallottam másokról akik ugyanilyen „technikával” festenek mint én. Itt Magyarországon van aki színfoltokat fest, van aki pozitív témájú képeket. Az irodalma talán azért rövid vagy hiányos az iparágnak, mert aki műveli festi, és nem ír róla.


Nehéz szavakba önteni mi is ez, mert az írás, mint olyan egy mentális folyamat, elemző elme kell hozzá, logika, ami a kódfestés esetében szinte lehetetlen, hiszen ami a festés előtt vagy közben történik nem a tudatos csatornákon keresztül zajlik.


Olyan a folyamat mint egy meditáció, egy megváltozott tudatállapot- és az abban történő cselekvés. Egy táncos, egy zenész azt hiszem ugyanezt a tudatállapotot éri el, amikor megszűnik gondolkodni, és engedi hogy valami más vezesse, ezt használja egy író, egy tudós amikor egy felfedezés kipattan a fejéből, de bárki képes elérni ezeket a tiszta pillanatokat, legfeljebb nem veszi észre.


Tiszta pillanat. Elme nélkül.


Ki tudja pontosan hogy működik a tisztánérzékelés vagy tisztánlátás? Mindig azt érzem ilyenkor kopog be a másik sík erre a fizikai valóságra, egy másik dimenzió átszivárog ide, bepillantást engedve a valódi realitásokba. Ha meg lehetne magyarázni akkor elveszítené a jelentését, ha nem lenne paradoxon, nem lenne Igaz.


Ami bizonyos- vannak szabályok amiket meg lehet hajlítani, vannak szabályok amik nem is léteznek.


A kódfestéssel készült képek segítenek bepillantani a fátyol mögé, megkerülve a logikus, gondolkodó elmét közvetlenül találnak utat a lélek felé. A kódfestésnél a csatorna a vizualitás, az átvivő eszközt pedig a szimbólumok jelentik, aminek jelrendszere a tudatalatti anyanyelve.

63 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése