top of page

Munka a szimbólumokkal

Frissítve: 2021. jún. 17.

A szimbólumok körbevesznek bennünket. Abban a pillanatban, hogy kitesszük a lábunk az utcára, a piros lámpa „állj” felszólítása, a zöld lámpa szabad jelzése köszön ránk. A boltok polcain sorakozó termékek kerek, szögletes, íves formái, vagy a tévéreklámok, plakátok kavalkádja mind információval lát el bennünket, anélkül hogy ennek tudatában lennénk.


Megfigyelted, hogy a mosószer reklámokban a folt amit a ruhára kennek szinte mindig kék? Ez azért van mert, ha sáros barna vagy élénkvöröset használnának, az jutna eszedbe a foltról hogy vér, vagy valami más, a termékhez negatív inger kapcsolódna tudatalatt, és ezért később nem vennéd meg-ezért marad a kék szín, mert abban a tisztaságra asszociálunk.

A színek, formák, vagy a fogalmakhoz kapcsolt szimbólumok plusz tartalommal töltik meg, egészítik ki azt hogyan értelmezünk dolgokat. Tudatalattink intenzíven dolgozik, a vizuális ingerekhez emlékek, érzések kapcsolódnak, aktiválódnak, agyunk pedig erre reagál.

Szimbólumok vesznek körbe mindenhol, minden formában folyamatosan „beszélnek hozzánk”. Mivel a jobb agyfélteke, a vizuális impulzusokért felelős oldal veszi ezeket az információkat, itt nincs racionális rosta ami kiszűrné, vagy felülbírálná ezeket az érzékeléseket.


A szimbólumokkal pont ezért érdemes foglalkozni, mert -amit a reklámipar olyan pontosan ismer – hatással vannak ránk, egy magasabb szintű tudatossággal összekötve pedig ezek gyógyító minőségekkel bírnak.


Szimbólumok a képeken


HOLD: a hold tudatalattink, ösztöneink megjelenítője. Hangulataink változékonysága, szorongásaink forrása. Mutatja mik az alapvető szükségleteink, mire van szükségünk hogy biztonságban érezzük magunkat, hogy valami érzelmileg tápláljon. A Hold az Anya archetípusa, ezen túl ősi-női tudásunk megtestesítője is.

Hogy mit jelent számunka női-feminin oldalunk, milyen barátságban vagyunk a bennünk élő Anyával létfontosságú, ezt éljük mindennapjainkban, párkapcsolatunkban, mutatja képesek vagyunk-e elfogadni, befogadni, passzívnak lenni, követjük e az intuícióinkat. Képesek vagyunk e gondoskodni magunkról és másokról, nem csak fizikailag hanem érzelmileg is. Mindez független attól hogy női vagy férfi testben élünk-e.

Ha valaki például mindig azt érzi nem áll a társa mellette, nem kap érzelmi támogatást, érdemes ránézni hol hanyagolja el ő maga saját érzelmi szükségleteit.


A Holdnak nincs saját fénye, a Naptól nyeri energiáját. Teliholdkor a Nap szemben áll vele, bevilágítja azt, mintegy tudatossá is teszi érzéseinket, vágyainkat, mindazt amit elrejtünk magunk elől, és a tudatalattiba száműzünk. Érdemes ezzel a témával foglalkozni telihold idején, hiszen ilyenkor fény derülhet az igazságra, rejtett érzéseinkre, megérzéseinkre.
43 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page