top of page

Panorámatudat


Akit érdekel a téma mélyebben, mi történik a lélekkel halál után, annak talán nem ismeretlen ez a fogalom. A lélek miután eloldozást nyer a fizikai világtól, és hátrahagyja testtudatát, megérkezik egy egészen másfajta állapotba.

A panorámatudat kifejezéssel szokás leírni azt a tudatállapotot, amikor eljön a pillanat, hogy a lélek visszanézi földi élete képkockáit, életeseményeit, tanulságait.


A filmekben, könyvekben ezt sokszor úgy ábrázolják, mint egymás mellett elhelyezkedő vetítővásznakat egy körben, amiken mintha filmet vetítenének.

Érthető hogy miért így ábrázolják, nehéz elvonatkoztatni a fizikai sík korlátaitól, ha egyszer benne vagy, mégis, a lélek -mint téren és időn kívüli létezőre, nem vonatkoznak azok a szabályok amik a 3D-t megalkotják.


Ahogy én látom, hogy hogyan néz ki a panorámatudat - az ez a kép. Minden összesűrűsödik egyetlen pontba.


A tudat képes önmaga elé nézni és önmaga mögé, egyetlen képkockában. Látja magát kívülről, és belülről, látja az utat amit bejárt, a leckéket amiket megtanult és azokat is, amik még előtte állnak.




A kép-hatás

Nem emlékszem mi előzte meg a kép megszületését, hogy kötöttem ki ezen a ponton, láttam meg ezt a kép-a-képben pillanatot. Amíg le nem rajzoltam egyáltalán nem értettem mit látok. Amikor elkészült, és ránéztem, az felért egy zuhannyal egybekötött ébresztővel - a nőalak testtartása miatt, ahogy önmagára és az alatta elterülő apró bolygóra mutat.


"Bármennyire is vonzó a dimenziók közötti utazás, a földi burok nélkül való létezés, itt van dolgom. Minden szenvedés, öröm és bánat, minden nehéz helyzet és felemelő pillanat engem szolgál. Az egyetlen dolgom hogy éljem azt ami legbelül vagyok, ami én vagyok - az a szikra, csillagpor, tudatosság ami valójában vagyok - ha le tudom hozni ezt az anyag világába hazaérkeztem."



A kép megrendelhető print formában a SHOP menüben, 10 000Ft +postaköltségért,

Fekete-fehér grafika - 40x50cm-



41 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page